Vennerin vuoden ensimmäisen arkiviikon suositukset


Uusi vuosi ja vuosikymmen on täällä. Monelle meistä vuoden vaihde on arjen tapojen tarkistamisen aikaa, ja saatammekin tehdä päätöksiä uuden hyvää tekevän rutiinin tai asian tuomisesta elämäämme. Kasvisruoan lisääminen arkiruokavalioon on usein lupauslistallamme - tästä on hyvä aloittaa Vennerin vuoden ensimmäisen arkiviikon suosituksilla.

Vuoden ensimmäisenä arkiviikkona nostaa Mari Vennerin tiimistä taas neljä suositusreseptiä arkesi helpotukseksi. Tämän pienen, herkullisen kasvisateriasuunnitelman avulla lisäät ruokavalioosi ravitsevaa monipuolisuutta!

Suositusreseptit löytyvät Vennerin Keittiössä-reseptipalvelusta, jonne saat käyttöoikeuden liittymällä mukaan itse palvelussa, tai ostamalla Venner-ruokakassin apua tarvitsevalle perheelle verkkokaupassamme. 

Ehkäpä yksi arkemme yleisin kysymys voisikin olla: "mitä tänään on ruokana?", ja tähän me Vennerillä haluamme tuoda ratkaisun - helposti, herkullisesti ja ravitsevasti. Elämässä on paljon tärkeitä asioita, joille kaikille tulisi löytää aikaa ja paikkansa, joten on luonnollista että välillä ateriasuunnittelu saattaa jäädä muiden tärkeiden seikkojen jalkoihin.

Vennerin Keittiössä on kasvisruokapalvelu, joka vastaa arkemme ikuisuuskysymykseen! Inspiroitumalla herkullisista resepteistä ja syömällä hyvin teet samalla hyvää, sillä palvelun tuotot käytetään suoraan Vennerin ruokakasseihin. Lue lisää palvelusta TÄÄLLÄ

Venner on perustettu jotta hyvinvointi ja ravitseva ruoka jakautuisivat tasaisemmin yhteiskunnassamme. Vähävaraisille perheille toimitettavien ruokakassien ja reseptien lisäksi haluamme auttaa ihan kaikkia syömään monipuolisemmin - me uskomme että ravitseva ruoka kuuluu ihan kaikille!

 
Herkullisen täyttävä kasvisbowl

Kasvisbowl on vaivaton arkiruoka, johon voi helposti kätkeä jääkaapista löytyvät raaka-aineet tai seurata sesongin herkkuja. Reseptin aineksiin lisäksi sopii hyvin esimerkiksi paahdetut keltajuuri-lohkot ja vaikkapa granaattiomenan siemenet! 

Näppärä vinkki granaattiomenan siementen irrotukseen: 

Laita kulho lavuaariin (mehua roiskuu varmasti) ja leikkaa granaattiomena veitsellä puoliksi. Käännä leikkuupinta kämmentä vasten ja naputtele esimerkiksi kauhalla herkulliset siemenet kulhoon. Kulhosta voi helposti noukkia pois mahdolliset valkoiset osat. Ota talteen myös herkullinen mehu, joka irtoaa siementen yhteydessä ja valmista siitä esimerkiksi raikas vinaigrette oliiviöljyn, suolan ja mustapippurin kanssa!


Venner-kassin porkkanakeitto paahdetuilla kikherneillä

Erilaiset kasviskeitot ovat ihanan värikkäitä ja terveellisiä ruokia pimeyden keskelle! Mausteita lisäilemällä ja varioimalla voit taasen säädellä omien mieltymyksiesi mukaisia makuja. Rohkeasti vaan kokeilemaan myös uusia mausteita! 


Huijarin butter chicken tofusta

Herkullinen ja täyttävä huijarin butter chicken syntyy tofun, tomaatin ja mausteiden harmoniasta. Konstailematonta arkiruokaa parhaimmillaan! 

Kokeile paahtaa reseptin cashewpähkinöitä oliiviöljyn kanssa joko pannulla tai uunissa!


Pehmeä linssibolognese

Viikon kruunaa pehmeä linssibolognese. Reseptistä löytyykin jo valmiiksi kauden mukaista palsternakkaa. Voit myös kokeilla tehdä ruuan uunivuokaan ja paahtaa koko komeutta uunissa lasagnen tavoin. Juustoraasteen kanssa tai ilman!


Herkullista Uutta Vuotta!

- Mari