Vennerin viikon suositusreseptit (vk 43)


VENNERIN VIIKON SUOSITUSRESEPTIT - eli mitä syödä tällä viikolla! 

Joka viikko Mari Vennerin tiimistä nostaa neljä suositusreseptiä arkesi helpotukseksi. Tarjoamme sinulle siis pienen herkullisen, ravitsevan ja herkullisen kasvisateriasuunnitelman, jonka avulla lisäät ruokavalioosi kasvisruokia ja monipuolisuutta kuin huomaamattasi! Reseptit löytyvät Vennerin Keittiössä-reseptipalvelusta, jonne saat käyttöoikeuden liittymällä mukaan itse palvelussa, tai ostamalla Venner-ruokakassin apua tarvitsevalle perheelle verkkokaupassamme. 

Ehkäpä yksi arkemme yleisin kysymys voisikin olla: "mitä tänään on ruokana?", ja tähän me Vennerillä haluamme tuoda ratkaisun - helposti, herkullisesti ja ravitsevasti. Elämässä on paljon tärkeitä asioita, joille kaikille tulisi löytää aikaa ja paikkansa, joten on luonnollista että välillä ateriasuunnittelu saattaa jäädä muiden tärkeiden seikkojen jalkoihin.

Vennerin Keittiössä on kasvisruokapalvelu, joka vastaa arkemme ikuisuuskysymykseen! Inspiroitumalla herkullisista resepteistä ja syömällä hyvin teet samalla hyvää, sillä palvelun tuotot käytetään suoraan Vennerin ruokakasseihin. Lue lisää palvelusta TÄÄLLÄ

Venner on perustettu jotta hyvinvointi ja ravitseva ruoka jakautuisivat tasaisemmin yhteiskunnassamme. Vähävaraisille perheille toimitettavien ruokakassien ja reseptien lisäksi haluamme auttaa ihan kaikkia syömään monipuolisemmin - me uskomme että ravitseva ruoka kuuluu ihan kaikille!

Joka viikko nostamme neljä reseptiä esille, helpottaaksemme juuri sinun arkeasi. Nappaa käyttöösi suositukset, kokkaa ravitsevaa kasvisruokaa ja syö monipuolisesti - helposti. Voit myös tilata 10€:n etukoodeilla raaka-aineet suoraan ovellesi Kauppahalli24 ruoan verkkokaupasta tai K-Ruoan verkkokaupasta. Koodit saat samantien käyttöösi kun kirjaudut palveluun. Kuinka kätevää!

Ai että miksikö juuri neljä reseptiä? Koska ehkä et ehdi kokata itse joka päivä, haluatte ehkäpä syödä välillä kalaa tai liharuokia, tai muita lemppariruokianne. Vennerin ateriasuunnitelma jättää tilaa kaikelle tälle! Nyt mukana myös viikon maistiainen, eli kaikille avoin resepti-inspiraatio. 

Mutta - siirrytäänpä suosituksiin!

 
Tämä ruokaisa salaatti antaa mielikuvitukselle luvan laukata! Kuten reseptissä vinkataan, voit valita salaatin raaka-aineiksi haluamiasi kauden makuja. Punakaalin lisäksi voit käyttää esimerkiksi savoijinkaalia tai valkokaalia. Nektariinin lisäksi voit käyttää mm. päärynää, omenaa tai satsumaa.  
 
 
Nimensä mukainen keitto sopii täydellisesti lokakuun sadekeleihin. Muhkea keitto saa ruokaisuutensa punaisista linsseistä sekä perunasta. Keiton voi viimeistellä juuri ennen esillelaittoa tuoreella limemehulla tai raastetulla limenkuorella. Pieni happo tasapainottaa mukavasti tuhtia tomaattista keittoa! 

 
Kasvispihvit ovat oiva ruoka jälleen hieman "siistiä" jääkaapin sisältöä viikonlopun edellä. Ohjeessa mainittuihin juureksiin voit siis yhdistellä kaapista löytyviä raaka-aineita. On hyvä huomioida, että raaka-aineiden koostumukset olisivat suhteellisen samoja kuin mitä reseptissä mainitaan, jotta reseptiä voidaan noudattaa :) Jogurttikastikkeen sekaan voit pilkkoa hieman tuoretta yrttiä (esim. lehtipersilja, tilli, ruohosipuli, korianteri) tuomaan extrasäväystä annokseen!

 
Moussaka on mainio ruoka viikonloppuun. Perinteiseen reseptiin käytetään monesti mausteina jauhettua kanelia sekä muskottipähkinää, joten voit kokeilla niitä tuomaan autenttista makua!
Toivottavasti maistuu,  Mari