Vennerin viikon suositusreseptit (vk 42)


VENNERIN VIIKON SUOSITUSRESEPTIT - eli mitä syödä tällä viikolla! 

Joka viikko Mari Vennerin tiimistä nostaa neljä suositusreseptiä arkesi helpotukseksi. Tarjoamme sinulle siis pienen herkullisen, ravitsevan ja herkullisen kasvisateriasuunnitelman, jonka avulla lisäät ruokavalioosi kasvisruokia ja monipuolisuutta kuin huomaamattasi! Reseptit löytyvät Vennerin Keittiössä-reseptipalvelusta, jonne saat käyttöoikeuden liittymällä mukaan itse palvelussa, tai ostamalla Venner-ruokakassin apua tarvitsevalle perheelle verkkokaupassamme. 

Ehkäpä yksi arkemme yleisin kysymys voisikin olla: "mitä tänään on ruokana?", ja tähän me Vennerillä haluamme tuoda ratkaisun - helposti, herkullisesti ja ravitsevasti. Elämässä on paljon tärkeitä asioita, joille kaikille tulisi löytää aikaa ja paikkansa, joten on luonnollista että välillä ateriasuunnittelu saattaa jäädä muiden tärkeiden seikkojen jalkoihin.

Vennerin Keittiössä on kasvisruokapalvelu, joka vastaa arkemme ikuisuuskysymykseen! Inspiroitumalla herkullisista resepteistä ja syömällä hyvin teet samalla hyvää, sillä palvelun tuotot käytetään suoraan Vennerin ruokakasseihin. Lue lisää palvelusta TÄÄLLÄ

Venner on perustettu jotta hyvinvointi ja ravitseva ruoka jakautuisivat tasaisemmin yhteiskunnassamme. Vähävaraisille perheille toimitettavien ruokakassien ja reseptien lisäksi haluamme auttaa ihan kaikkia syömään monipuolisemmin - me uskomme että ravitseva ruoka kuuluu ihan kaikille!

Joka viikko nostamme neljä reseptiä esille, helpottaaksemme juuri sinun arkeasi. Nappaa käyttöösi suositukset, kokkaa ravitsevaa kasvisruokaa ja syö monipuolisesti - helposti. Voit myös tilata 10€:n etukoodeilla raaka-aineet suoraan ovellesi Kauppahalli24 ruoan verkkokaupasta tai K-Ruoan verkkokaupasta. Koodit saat samantien käyttöösi kun kirjaudut palveluun. Kuinka kätevää!

Ai että miksikö juuri neljä reseptiä? Koska ehkä et ehdi kokata itse joka päivä, haluatte ehkäpä syödä välillä kalaa tai liharuokia, tai muita lemppariruokianne. Vennerin ateriasuunnitelma jättää tilaa kaikelle tälle! Nyt mukana myös viikon maistiainen, eli kaikille avoin resepti-inspiraatio. 

Mutta - siirrytäänpä suosituksiin!

Ihastuttava, mausteinen keitto sopii täydellisesti lokakuiseen viikkoon! Inkiväärin, limen ja kookoksen lempeä liitto tuo lämmittävän sysäyksen viiman ja sateen keskelle. Halutessasi voit jättää tujauksen kookosmaidosta tomaattiseen kaalipataan!

Kaalipata suorastaan huokuu syksyn tunnelmaa. Kaalien ollessa sesongissa, voit kokeilla keräkaalin sijaan esimerkiksi valkokaalia, savoijinkaalia tai kurttukaalia. Voit myös yhdistellä eri kaaleja tuomaan väriä ja erilaista koostumusta pataan! Mausteita lisäämällä voit taas säädellä padan lempeyttä ja tulisuutta itsellesi sopivaksi.

Paahdettuihin kasviksiin on vaivatonta käyttää jääkaapista löytyviä aineksia. Kokeilemalla löydät varmasti omat suosikki-yhdistelmäsi. Reseptin kirjaimellinen noudattaminen ei suinkaan ole kiellettyä!
Yrttiöljyn tekemiseen Marin vinkki: 
Yrttiöljyä voi tehdä myös kerralla vähän isomman määrän ja käyttää sitä tuomaan makua ja näköä ruokiin. Öljy säilyy jääkaapissa. Jotta öljy säilyy raikkaan värisenä pidempään, yrtit on hyvä ryöpätä noin 1 minuutin verran ennen käyttöä. Jos käytät yrttejä joissa on "puinen" kova varsi, on hyvä käyttää pelkät lehdet. Varret voi hyödyntää esimerkiksi marinadeihin tai vaikkapa liemi/keittopohjiin. 
Tee siis seuraavasti: Ryöppää yrttejä runsaassa vedessä noin 1 minuutin ajan. Siivilöi ja jäähdytä mahdollisimman nopeasti jäävedessä. Siivilöi ja kuivaa yrtit. Aja oliiviöljyn kanssa noin 5 minuutin ajan blenderissä. Mausta suolalla. Hienomman öljyn halutessasi voit siivilöidä vielä öljystä ns. mäskin pois, ja käyttää sen vaikka pastan kanssa/ erilaisiin tahnoihin tai vaikkapa pataruokiin. 

Mehevä pinaatti-lehtikaalilasagne kruunaa viikon! Reseptin tuoreiden herkkusienien sijaan voit myös hyödyntää saatavilla olevia kauden sieniä. 
Toivottavasti maistuu,  Mari