Vennerin viikon suositusreseptit (vk 41)


VENNERIN VIIKON SUOSITUSRESEPTIT - eli mitä syödä tällä viikolla! 

Joka viikko Mari Vennerin tiimistä nostaa neljä suositusreseptiä arkesi helpotukseksi. Tarjoamme sinulle siis pienen herkullisen, ravitsevan ja herkullisen kasvisateriasuunnitelman, jonka avulla lisäät ruokavalioosi kasvisruokia ja monipuolisuutta kuin huomaamattasi! Reseptit löytyvät Vennerin Keittiössä-reseptipalvelusta, jonne saat käyttöoikeuden liittymällä mukaan itse palvelussa, tai ostamalla Venner-ruokakassin apua tarvitsevalle perheelle verkkokaupassamme. 

Ehkäpä yksi arkemme yleisin kysymys voisikin olla: "mitä tänään on ruokana?", ja tähän me Vennerillä haluamme tuoda ratkaisun - helposti, herkullisesti ja ravitsevasti. Elämässä on paljon tärkeitä asioita, joille kaikille tulisi löytää aikaa ja paikkansa, joten on luonnollista että välillä ateriasuunnittelu saattaa jäädä muiden tärkeiden seikkojen jalkoihin.

Vennerin Keittiössä on kasvisruokapalvelu, joka vastaa arkemme ikuisuuskysymykseen! Inspiroitumalla herkullisista resepteistä ja syömällä hyvin teet samalla hyvää, sillä palvelun tuotot käytetään suoraan Vennerin ruokakasseihin. Lue lisää palvelusta TÄÄLLÄ

Venner on perustettu jotta hyvinvointi ja ravitseva ruoka jakautuisivat tasaisemmin yhteiskunnassamme. Vähävaraisille perheille toimitettavien ruokakassien ja reseptien lisäksi haluamme auttaa ihan kaikkia syömään monipuolisemmin - me uskomme että ravitseva ruoka kuuluu ihan kaikille!

Joka viikko nostamme neljä reseptiä esille, helpottaaksemme juuri sinun arkeasi. Nappaa käyttöösi suositukset, kokkaa ravitsevaa kasvisruokaa ja syö monipuolisesti - helposti. Voit myös tilata 10€:n etukoodeilla raaka-aineet suoraan ovellesi Kauppahalli24 ruoan verkkokaupasta tai K-Ruoan verkkokaupasta. Koodit saat samantien käyttöösi kun kirjaudut palveluun. Kuinka kätevää!

Ai että miksikö juuri neljä reseptiä? Koska ehkä et ehdi kokata itse joka päivä, haluatte ehkäpä syödä välillä kalaa tai liharuokia, tai muita lemppariruokianne. Vennerin ateriasuunnitelma jättää tilaa kaikelle tälle! Nyt mukana myös viikon maistiainen, eli kaikille avoin resepti-inspiraatio. 

Mutta - siirrytäänpä suosituksiin!

Punajuurikeitto on vaivaton ja maistuva ruoka alkavaan viikkoon! Punajuuren voi halutessaan korvata myös keltajuurella, joka käyttäytyy punajuuren tavoin. Keltajuuren maku on ehkä hieman kepeämpi mutta molemmat ovat ihanan syksyisiä ja värikkäitä! 

P.S. Muutaman juureksen voi jättää pyttipannun raaka-aineeksi loppuviikolle.
Keittoon saat halutessasi hieman syvempää makua paahtamalla punajuuret kokonaisina uunissa suolapedillä (karkea merisuola). Paahda punajuuria 180-asteisessa uunissa täysin kypsäksi. Kypsyyden voit testata pienellä veitsellä. Kuori punajuuret lämpimänä ja jatka reseptiä ohjeiden mukaisesti. Ota maustamisessa huomioon se, että punajuuri imee suolasta makua.
P.S. "Paahtosuolan" voit käyttää useampaan kertaan jos suola pysyy puhtaana!

The muhennos on hurmaava ja mutkaton arkiruoka. Esimerkiksi chiliä, inkivääriä ja muita mausteita säätelemällä, saat halutessasi muhennokseen mukavan lämmittävän tulisuuden!

Kasvispyttipannuun on helppo hyödyntää kaapista löytyvät kasvikset ja juurekset, jolloin saat tyhjennettyä kaappia viikonlopun alkaessa!

Jopa hieman "ylelliseltä" kuulostava maapähkinävoi antaa ihanan pehmeän maun viikonlopun pastalle. Vaihtelua reseptiin voit saada kokeilemalla paahtaa parsakaalia kuumalla pannulla. Lisää pannulle oliiviöljyä ja pidä parsakaalit liikkeessä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Parsakaali saa huoletta ottaa väriä pintaan ja paahdettuna se antaa myös mukavan tekstuurin pasta-annokseen!

Toivottavasti maistuu,  Mari