Vennerin viikon suositukset (vk 44)


Joka viikko Mari Vennerin tiimistä nostaa neljä suositusreseptiä arkesi helpotukseksi. Tarjoamme sinulle siis pienen herkullisen, ravitsevan ja herkullisen kasvisateriasuunnitelman, jonka avulla lisäät ruokavalioosi kasvisruokia ja monipuolisuutta kuin huomaamattasi! Reseptit löytyvät Vennerin Keittiössä-reseptipalvelusta, jonne saat käyttöoikeuden liittymällä mukaan itse palvelussa, tai ostamalla Venner-ruokakassin apua tarvitsevalle perheelle verkkokaupassamme. 

Ehkäpä yksi arkemme yleisin kysymys voisikin olla: "mitä tänään on ruokana?", ja tähän me Vennerillä haluamme tuoda ratkaisun - helposti, herkullisesti ja ravitsevasti. Elämässä on paljon tärkeitä asioita, joille kaikille tulisi löytää aikaa ja paikkansa, joten on luonnollista että välillä ateriasuunnittelu saattaa jäädä muiden tärkeiden seikkojen jalkoihin.

Vennerin Keittiössä on kasvisruokapalvelu, joka vastaa arkemme ikuisuuskysymykseen! Inspiroitumalla herkullisista resepteistä ja syömällä hyvin teet samalla hyvää, sillä palvelun tuotot käytetään suoraan Vennerin ruokakasseihin. Lue lisää palvelusta TÄÄLLÄ

Venner on perustettu jotta hyvinvointi ja ravitseva ruoka jakautuisivat tasaisemmin yhteiskunnassamme. Vähävaraisille perheille toimitettavien ruokakassien ja reseptien lisäksi haluamme auttaa ihan kaikkia syömään monipuolisemmin - me uskomme että ravitseva ruoka kuuluu ihan kaikille!

Helpot ja herkulliset sieni-kaurapyörykät
 
Pyörykät ovat vaivaton aloitus arkeen. Maistuva lisäke pyöryköiden kaveriksi reseptissä mainittujen lisäksi on limellä (tai muulla sitruksella) maustettu jogurttikastike! Luonnonjogurtin maustamiseksi riittää esimerkiksi suola, mustapippuri myllystä, ripaus sokeria sekä limenkuori raastettuna sekä tuorepuristettu limenmehu.
Marokkolainen kikhernesalaatti ja kurkumapaahdetut siemenet
 
Tämä on mahtavan mausteinen ja kauteen sopiva ruokaisa salaatti! Reseptisää käytetään villiriisiä ja mainitaan vinkki kvinoan käytöstä. Näiden lisäksi salaattiin voit kokeilla myös bulguria sekä couscousia.
Mausteinen linssipata/curry
 
Linssipata kaikkine mausteineen on täydellinen herkku pimeneviin iltoihin. Mausteita säätelemällä voit muovata makumaailmaa itselle sopivaksi. 
Pieni hapokkuus olisi hyvä muistaa yleisesti ruuanlaitossa, joten tujaus tuorepuristettua sitruunan,-appelsiinin,- tai limenmehua tuo mukavan säväyksen annokseen. Myös erilaiset etikat ovat monikäyttöisiä ja pitkään säilyviä. Tähän sopivia esimerkiksi valkoviini-, punaviini- ja omenaviinietikat!
Uunifetapasta
 
Vaivaton, muutaman aineksen pasta on mehevä herkku viikonloppuun. Kaikessa yksinkertaisuudessaan uunifetapasta on hyvä näinkin, mutta voit halutessasi rikastuttaa annosta esimerkiksi lempikasviksillasi!
Ihanaa viikkoa, 
Mari