Vennerin vaikuttavuus - lisäsikö Venner-kassi hyvinvointia?


Viime viikolla The Guardian-lehti uutisoi siitä, kuinka meitä on vuosikymmenten ajan ohjattu tehottomasti liittyen ravintovalintoihin. Meitä on pyritty neuvomaan kieltojen kautta, ja valitettavasti 60-luvulla alkunsa saanut ”low fat”-trendi pitää vielä puoliaan joidenkin mielissä. Me Vennerillä emme olisi voineet olla enempää samaa mieltä artikkelin kirjoittajan kanssa, kun luimme esiin tulleet tutkijoiden päätelmät: Sen sijaan, että meitä kiellettäisiin syömästä jotakin, tulisi meitä kannustaa ja auttaa kohti parempia valintoja! No aivan!

Kun perustimme Vennerin, oli meillä kirkkaana mielessä sen tarkoitus. Itse terveellisen kasvisruoka-avun lisäksi olisi tärkeää että reseptit tulisivat käyttöön viikon aikana, mutta myös sen jälkeen. Uusien oppien olisi jäätävä elämään perheiden keittiöihin, ja raaka-aineiden olisi oltava edukkaita, mutta ravitsevia. Halusimme mukaan myös D-vitamiinin, sillä se on Suomessa ainoa ravintolisä mitä suositellaan meille kaikille, ympäri vuoden. Ja tärkeä sellainen!

Me halusimme, että Venner-kassi toimisi muistutuksena, lempeänä tuuppauksena kohti parempia valintoja - ja mikä olisikaan tehokkaampaa kuin luoda uusia tapoja kokeilun kautta! Tätä samaa Venner voisi tarjota myös auttajalle reseptiikan kautta, ja ravitsevien, helppojen reseptien olisi mahdollista levitä tehokkaasti eri sosioekonomisissa luokissa. Venner onkin ikään kuin pieni kokkauskurssi, jonka tilaat apua tarvitsevan perheen kotiin. Venner kaataa ennakkoluuloja, ja opettaa uutta. Ruokakassi koostuu artikkelissakin suositelluista ruoka-aineista, ja mukana on kiloittain tuoretuotteita (vihanneksia, juureksia, hedelmiä), palkokasveja (papuja, linssejä, herneitä), sieniä, laadukasta oliiviöljyä ja vaikka mitä muuta mitä n. 42 ruoka-annoksen kokkailuun tarvitaan! Voit myös tilata kassin myös itsellesi, tai apua tarvitsevalle läheiselle suoraan kotiovelle. Me emme sano että kaikista tulisi tulla kasvissyöjiä, tai vegaaneja, mutta monipuoliset kasvisruokareseptit kuuluvat kaikkien keittiöihin! 

Niin, ja auttajana saat itse reseptiikan lisäksi somemateriaaleja, sekä muun muassa mahdollisuuden osallistua konseptimme kehitykseen suljetussa fb-ryhmässämme. Mukaan pääset TÄÄLTÄ.

Mallissamme ihan kaikki voittavat, uskoimme jo ennen ensimmäistäkään ruokakassia, ja ylväästi yhä seisomme tämän väitteen takana. No, mutta miltä vaikuttaa nyt? Ensimmäisen kahdeksan kuukauden jälkeen jokainen Hope ry:n pääkaupunkiseudun perheistä (1000 kpl) oli saanut jouluruokakassin, ja reilusti yli 600 perhettä oli saanut Vennerin arkikassin.

Teimme kyselytutkimuksen koskien arkikassia, ja nyt meillä onkin yli 200 perhekunnan vastaukset (perhekunta= 2-6 henkeä). Ja, iloksemme voimme kertoa että hyvältä näyttää! Apusi on mennyt sekä perille, että ollut vaikuttavaa. Julkaisemme tulokset kokonaisuudessaan myöhemmin, mutta tässä jo muutamia tuloksia - voitte vain kuvitella kuinka iloisia olemme että jo yksi Venner-kassi toi merkittäviä muutoksia perheiden elämään! Mitä tapahtuukaan, kun saamme apua toimitettua perille yhä useammin? 

  • 35% perheistä kokkailee nyt yhdessä enemmän kuin ennen. 💪 👨‍👩‍👧‍👦
  • Lähes 75% perheissä vähintään joku resepteistä jäi vakituiseen käyttöön. 💚 
  • 46% perhekunnista oppi lisää D-vitamiinin hyödyistä. ☀️
  • 90% perheistä raportoi saaneensa hyvin paljon (70%) tai melko paljon (20%) iloa ruokakassista. 🥰 
  • 80% kertoi ruokakassin tuoneen hyvin paljon (62%) tai melko paljon (18%) helpotusta haasteelliseen elämäntilanteeseen. 🙏

Tästä on äärettömän hyvä jatkaa, kiitos kun olet mukana! ❤️ Juuri nyt elämme historiamme hiljaisinta aikaa ruokakassien suhteen, eli jos tuntuu että sinulla olisi mahdollisuus auttaa, niin tulethan mukaan!

Kulisseissa teemme kiivaasti töitä sekä laajentumisen että uuden tuotteen eteen, ja olemme hyvin innoissamme yhteisistä  mahdollisuuksistamme levittää hyvinvointia pian entistä tehokkaammin yhteiskunnassamme. Palaamme toivottavasti pian asiaan uutisten kera! 🙏

/tuulia