Venner-perheen kokemuksia kassista: kiitollisuutta, vaikuttavuutta ja innostusta


Olemme kahden hengen perhe. Saimme Venner-arkikassin syksyllä 2018 ja joulukassin joulun alla. Nyt juuri kokkailemme uuden ruokakassin reseptejä, ja jaan kokemukseni teidän kanssanne siitäkin myöhemmin! 

Ensireaktioni Venner-arkiruokakassista oli iso kysymys: "Mitä näistä muka voi tehdä?", kunnes avasin mahtavan reseptiikkavihkon, ja tajusin, että "Vaikka mitä - Ihanaa!".

Ja sitten olin vain kiitollinen

Kiitollinen siitä, että ruoka-apu saapui saumaan, jossa olin vaikean tilanteen edessä. Koin vastaanottavani perheestäni vilpittömästi välittävää viestiä - siis täysin tuntemattomien ihmisten taholta! Upeaa! Kaikki se Venner-kasseista paljastunut väri kieli siitä, että meistä halutaan pitää huolta. Aistin Venner-kassista myös sanoman "Pitäkää hauskaa, tutkikaa, tehkää yhdessä". Tähän kiteytyy Vennerin hienous; se, että avunsaajaperheet saavat paitsi viikon ruokatarpeet, myös reseptiikan, jonka avulla vapauttaa itsensä ruokalistan miettimisestä. Venner antaa suoran kehoituksen olla yhdessä perheenä tutustumassa ja kokkaamassa uutta - maistella ja ymmärtää ravinnon merkitys omaan hyvinvointiin (myös sosiaalisessa merkityksessä).

Kassin sisällössä on huomioitu monenlaiset tarpeet

Venner tarjoaa perheille täydellisen pohjan arkiruokaan, jossa on huomioitu todella laajasti monenlaiset eri tarpeet ja tilanteet. Edes minä en enää "muistanut", miten hyvää ja kaunista ruokaa "pelkistä" kasviksista voi loihtia - ilman Vennerin esimerkkiä ja suoria ohjeita sen uudelleen oivaltamisen äärelle, olisi minunkin perheeni ruokavalio varmasti tullut vuosien aikana kaventumaan entisestään (arjen viedessä mukanaan ja kapeuttaessa keskittymiseni ihan muihin asioihin).

Venner-kassin vaikutus: motivaatiota, hyviä valintoja ja mahdollisuuksia

Vennerin vaikutus perheessäni on tullut jäädäkseen. Minulla on paljon uusia ideoita ja motivaatiota perheeni arkiruoan ja muunkin hyvinvoinnin suhteen, ja teemme asioita enemmän yhdessä. Myös sitä tuntemattomaan hyppäämistä ja monipuolisuutta.

Teen ruokakaupassa nykyisin harkitumpia ja viisaampia valintoja, sillä silmäni ovat avautuneet hevi- osaston ennen tuntemattomille mahdollisuuksille (vaikka laajasti olemmekin sen antimista aina nauttineet).

Plussana, Vennerin esimerkkiä voi käyttää arjessa juurikin ensiksi mainitsemanani pohjana, josta muokata oman perheensä tarpeisiin sopiva ruokavalio ja ideologia. Lisätä lihoja tai kasviksia - miten haluankaan. Reseptejä muokkaamalla, ja reseptiikkaa seuraamalla, esimerkiksi minä tiedän, että syömme terveellisesti ja taloudellisesti - sekä myös sen, kuinka paljon rahaa meillä menee viikkotasolla ruokaan, mikäli käytän Vennerin reseptiikkaa joko osittain tai kokonaan jatkossakin.

Ideoita!

Syksyn Venner-reseptiikan linssibolognese taipuu meillä myös linssipadaksi, kun siihen lisää perunaa. Kikhernekeitto maistuu lapselleni, ja hän pyytääkin saada sitä (sekä paahdettuja kikherneitä annoksen päälle) säännöllisin väliajoin - kastikkeeksi keitto muokkautuu niin ikään helposti, ja isommista annoksista saa pakastimeen varaa. Porkkanaletuista on tullut perheelleni oiva jälkiruoka tai välipala, kun olen lisännyt joukkoon omenaraastetta, makeutta tuomaan. Quinoasalaatista ja kesäkurpitsarisotosta on mahdollista tehdä vaikka pihvejä, pienellä säädöllä :). Variointi- listaa voisi jatkaa ikuisuuteen! Sanoinko jo, että Venner toi meille innostusta näinkin "pienessä" asiassa ja ajassa? :D

Toisenlainen lähestyminen ruoka-apuun

Toivoisin, että se nähtäisiin laajemmaltikin, sen sijaan, että ihmeteltäisiin lihan puutetta tai kyseenalaistettaisiin toisenlainen / erilainen lähestyminen monipuoliseen ravintoon ja apuun.

Annan täyden tukeni Vennereille, joiden työn kautta koen olevani arvokas ja rakastettu.