Venner <3 CGI - kun auttaminen tukee myös henkilöstön hyvinvointia


Iso osa Vennerin työstä mahdollistuu huikeiden yhteistyökumppaniemme kautta. Kumppaneitamme ovat vastuulliset työyhteisöt, jotka haluavat auttaa, koska heillä on siihen mahdollisuus. Nämä organisaatiot jakavat kanssamme samoja arvoja: halua vahvistaa inhimillisyyttä ja tasa-arvoisia mahdollisuuksia niin hyvää tekevään ruokaan kuin uusiin oppeihin. Kun yhteisö lähtee auttamaan kanssamme vastuullisesti, sitoen avun henkilöstönsä hyvinvointia ja tiimihenkeä lisääviin tavoitteisiin - joiden saavuttamiseen kaikki voivat toiminnallaan vaikuttaa - olemme tietenkin aivan liekeissä!

CGI on huikean hieno esimerkki yhteistyökumppanista, joka toimiessaan vastuullisesti antaa mahdollisuuden jokaiselle henkilöstön jäsenelle olla mukana vaikuttamassa. Jokaisen toiminta heijastuu suoraan vähävaraisille perheille annettavan avun määrään. Tavoitetta seurataan läpinäkyvästi, joten kaikilla on todellakin mahdollisuus auttaa. Osallistamalla porukan hyvää tekeviin talkoisiin, vastuullisuus jalkautuu työyhteisöön, eikä jää vaan irralliseksi ja kaukaiseksi, helposti unohtuvaksi intrauutiseksi.

CGI:n ja meidän yhteistyökampanjamme tuottaakin monelta kantilta hyvää: huolehtimalla omasta hyvinvoinnistaan, saa mahdollisuuden auttaa heitä, jotka apua tarvitsevat ja samalla ilmasto kiittää. Ja toki organisaatio – monellakin tasolla! Toimiminen yhdessä muita auttaen heijastuu positiivisesti työyhteisössä; yhdessä tekeminen luo koheesiota, eli työyhteisön positiivista liimaa ja antaa monelle lisämerkityksellisyyttä oman työn tekemiseen. Hyvän tekeminen on tutkimusten mukaan kaikkein vahvin onnellisuutta lisäävä tekijä, ja kun se on yhteisöllistä, sen vaikutus työpaikalla on vielä vahvempi.

Mitä sitten CGI:n ja Vennerin yhteistyö on?

Yhteistyömme on käytännössä hyvin helppoa, hyväntuulista ja hauskaa! CGI:n finanssipalveluiden yksikkö on pitkäaikainen yhteistyökumppanimme, jonka kanssa olemme kampanjoineet jo aiemmin. Viime vuonna CGI:n finanssipalveluiden henkilöstö auttoi porraskävelemällä hissin sijaan ja inspiroi koko Suomen CGI:n auttamiseen mukaan (kiitos huikeasta määrästä 155 kappaleesta Venner-ruokakasseja!). Nyt tällä kertaa touko-kesäkuun uudessa haasteessa arkiliikunnan lisäksi yksikön henkilöstö kerrytti annettavan avun määrää kokkailemalla kotonaan ravitsevaa kasvisruokaa. Henkilöstö söi siis hyvin ja auttoi: ihan vain valmistamalla reseptin Vennerin Keittiöstä ja kertomalla siitä kollegoilleen tai tekemällä oman terveellisen reseptin muille inspiraatioksi. Jokaisella kasvisruuan kokkailukerralla sekä arkiliikunnan lisäämisellä kerryttiin pottia, joista muodostui Venner-ruokakasseja vähävaraisille perheille jaettaviksi. Tavoite alkukesän aikana muodostuvista 33 Venner-ruokakassista täyttyikin henkilöstön aktiivisuuden vuoksi jo heti parissa viikossa! Upeaa!

Miksi meidän mielestämme tällainen yhteistyö on IHAN PARASTA?

Tietenkin me Vennerillä tiedämme, että terveellinen, ravitsemuksellisesti monipuolinen kasvisruoka parantaa elinvoimaa riippumatta yhteiskuntaluokasta: ravitsemus- ja energiatasoja, kokonaisvaltaista hyvinvointia ja näin myös pitkällä tähtäimellä henkilöstön tuottavuutta. Optimaalisesti ravittuina ajattelemme selkeämmin, olomme ei ole vetämätön ja pitkäaikaisesti hyvin syömällä kärsimme vähemmän ravitsemukseen liittyvistä elintasosairauksista. Meistä on hienoa, että työnantaja välittää henkilöstöstä huomioimalla ravitsevan ruoan tärkeyden, kannustamalla terveellisiin valintoihin

Monesti meillä on myös kovin vakiintuneet tavat syödä ja tehdä arkiruokaa, ja tällaisella yhteistyöllä löytyy varmasti myös vaihtelua rutiineihin – iloa keittiöön. Ruoanlaiton sanotaan usein olevan kuin terapiaa, ja se edistää työhyvinvoinnille välttämätöntä työstä irtautumista. Kokkaus voi olla rauhoittavaa, henkisesti palauttavaa mindfulnessia, kun keskittyy rauhassa yhteen asiaan, joka palvelee kaikkia aisteja samanaikaisesti. Uudet virikkeet, opit ja eri tavalla tekeminen sekä kokkailun luovuus tarjoavat mielelle ja aivoille hyvinvointia.

Kuluneena keväänä hyvinvointimme on ollut koetuksella, kun olemme joutuneet tottumaan ainaisiin, energiaa syöviin teamseihin ja zoomeihin, ja jaksaaksemme monotonisia työpäiviä, pitäneet kokoukset lyhyinä ja ytimekkäinä. Tiedämme, että livekontaktien puute usein johtaa asiakeskeisempään työn tekemiseen ja työnantajan onkin keksittävä uudet keinot yhteisöllisyyden tukemiseen myös etätyön aikakaudella. Toimivat sosiaaliset suhteet työyhteisössä lisäävät työhyvinvointia ja motivaatiota, ja niillä on vahva vaikutus kokemukseemme työviihtyvyydestä. Luottamus ja tuttuus syventyvät inhimillisessä kohtaamisessa, ja meillä on jopa taipumus pitää ihmisistä enemmän, jos jaamme myös vapaa-ajalle kuuluvia asioita yhdessä. Moni meistä nauttii myös työhön liittymättömästä yhteisestä tekemisestä, leikkimielisistä kilpailuista ja kivoista haasteista työpaikallaan. Siksi CGI:n finanssipalveluiden henkilöstön yhteinen kokkaushaaste tukee myös positiivista yhdessä tekemistä ja näin vahvistaa sosiaalisia suhteita työyhteisössä.

Yhä useampi meistä haluaa tänä päivänä työskennellä monipuolisesti vastuullisessa, hyvinvointia vaalivassa työyhteisössä. Kun organisaatio motivoi henkilöstöään kasvisruoan pariin, on se myös aina ekologinen kannanotto. Kun samalla auttaa, on se vastuullisuuden teko yhteiskuntamme vähäosaisia kohtaan. Kun auttamisen sitoo henkilöstön omaan tekemiseen, on se arvostuksen osoitus henkilöstön osallistumiselle sekä valinnoille ja se mahdollistaa tunteen oman tekemisen merkityksestä. Kun auttamisen kampanja on mukana kotikeittiöissä, on se kokemuksellinen tapa todentaa organisaation arvot.

Kiitos CGI, että mahdollistatte Vennerin arvoketjun toteutumista tällä upealla yhteistyöllä <3

 

 

Blogin kirjoittaja Emilia on Vennerin toinen perustaja, sosiaalipsykologi (YTM), business coach sekä työyhteisön mindfulness-ohjaaja, joka on työskennellyt vuosia sosiaalityössä sekä HR-tehtävissä.