Tervetuloa Vennerin Keittiöön


Vennerin Keittiössä

 

Hei kaikki,

Nyt viikko Vennerin Keittiössä-palvelun lanseerauksen jälkeen vihdoin ehdimme myös tänne blogin puolelle kirjoittelemaan aiheesta enemmän - oli jo aikakin, eikö! Toivottavasti olet kuitenkin ehtinyt kuulla meistä jo hieman muualtakin, ja jos et, niin ei se mitään - korjataan asia! :) Olemme aika varmoja, että palvelu saattaa kiinnostaa sinuakin, sillä vaikuttavan auttamisen ja hyvän mielen lisäksi saat nyt itsekin resepti-inspiraatiota monessa muodossa, etukoodeja kumppaniemme palveluihin, ruokafaktoja helppoon syömiseen, sekä paljon muuta liittyen hyvinvointiin. Palvelu päivittyy viikoittain, ja sen tuotot ohjataan Vennerin ruokakasseihin - palvelu on siis samalla kuukausiauttamisen malli!

Uusi palvelu syntyi ideasta, että haluamme tuoda myös auttajalle tietoa ja inspiraatiota terveelliseen arkiruokaan ja lisätä auttajan hyvinvointia – samalla kun palvelusta syntyvät tuotot ohjataan suoraan Venner ruokakasseihin, vähävaraisille lapsiperheille. Meiltä on myös paljon pyydetty mahdollisuutta auttaa kuukausittain maltillisella summalla, ja nyt se on mahdollista, Vennerin Keittiössä –palvelun myötä! 9,90 euron kuukausimaksulla (tai vaihtoehtoisesti vuosimaksulla 115€) saat inspiroivan ja hauskan palvelun käyttöösi - samalla kun autat! Vähävaraiselle lapsiperheelle palvelun käyttö on maksutonta, ja saadessaan Venner-ruokakassin he voivat katsoa ruokakassin reseptit joko videoina, tai printtireseptiikan kautta. 

Vennerin Keittiöstä löydät:

  • Hauskat, lapsien rakastamat reseptivideot, jotka toimivat palvelussa pienenä e-kokkikurssina, Venner-kassin raaka-aineista valmistuviin aterioihin.
  • Vennerien lempparireseptivideoita: Anni Hautala, Arman Alizad, Jenni Pääskysaari, Tiina Tuomela ja Petteri Lillberg pääsevät myös palvelussa kauhan varteen kokkaamaan lempireseptejään. Taitavia kokkeja ja ah, niin herkullisia aterioita! Tulossa on muuten paljon muitakin tunnettuja henkilöitä kokkailemaan kanssamme. <3 
  • Ideoita keittiöön: Vennerin Keittiössä -alusta sisältää myös monipuolisesti Vennerin omaa ja ruokavaikuttajien kasvisreseptiikkaa - uusia, terveellisiä ja helppoja ideoita kesäkeittiöön!
  • Tietoa: Vennerin Keittiöstä löydät myös hyödyllisiä ruokafaktoja Cessiltä, Vennerin ravitsemusneuvojalta.
  • Jatkuvasti uutta: Lisäämme uusia reseptejä ja videoita alustalle sekä kehitämme Vennerin Keittiötä, myöhemmin laajentaen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Vennerin Keittiössä –palvelu on myös ilo silmälle, ja helppo käyttää. Olemmekin saaneet kyselyjä onko palvelumme sisältökin mainostoimiston käsialaa. Otamme tämän toki kohteliaisuutena, mutta sisältö on täysin Vennerin tiimin toimesta työstetty, ja palvelun verkkoalusta täysin omarahotteinen. Olemme saaneet toimintamme kehittämiseen Business Finlandin innovaatiosetelin (5000€+alv), mutta emme muuta rahoitusta tai tukia. Venner on ollut palkatonta työtä meille perustajille, ja onkin varmasti kaikille selvää että palvelu on vienyt paljon aikaa ja vaatinut monenlaisia resursseja. Mutta, se on tehty rakkaudella ja voimakkaalla halulla muuttaa yhteiskuntaamme - niin että ravitseva ruoka kuuluisi kaikille.

Tämän tarinan toteuttamiseen tarvitsemme juuri apuasi, ja pyydämmekin - jos on mahdollista, tule mukaan Vennerin joukkoihin olemaan se voimauttava muutos minkä tarvitsemme - että ravitseva ruoka kuuluisi kaikille! Jos et voi tulla mukaan auttamaan, myös asiamme jakaminen (vaikka tämän postauksen myötä) auttaa suuresti. 

"Kaksi päivää itkettiin onnesta lasten kanssa. Ihana tunne nähdä miten onnellisia lapset olivat, mm. siitä että jokainen sai oman omenan."

Meiltä on myös kysytty, kuinka on mahdollista, että kaikki palvelun tuotot ohjataan suoraan vähävaraisen perheen ruokaan.

  • Maksetusta 9,90€ kuukausimaksusta tai 115€ vuosimaksusta vähennetään vain itse palvelun transaktiomaksut (keskimäärin 2,8% - edukkain vaihtoehto, minkä löysimme!)
  • Palvelun tuotot ohjataan tukemaan apua tarvitsevien perheiden ravitsemusta. 
  • Vennerin ruokakasseista saamamme osuus on 7,8%, joka syntyy Vennerin reseptiikasta ja ravitsemuksellisesta suunnittelusta (fun fact: osuutemme katetaan täysin ruokakassissa veloituksetta olevalla Sana Solin D-vitamiinilla.
  • Kaikki voittavat - ja syövät hyvin! 

Iloksemme Vennerin Keittiössä palvelulla on yrityskumppaneita, jotka osaltaan mahdollistavat Vennerin toimintaa. Näemme että tällä kaikella on suuria mahdollisuuksia, ja uskomme että Vennerin Keittiössä tulee lisäämään eri väestöryhmien hyvinvointia monella eri tavalla, sekä myös mahdollistamaan sen että voimme tulevaisuudessa keskittyä paremmin toimintamme kehittämiseen. 

Pääyhteistyökumppaneina toimivatkin ekologista kotimaista puutarhaviljelyä tukeva Puhtaasti Kotimainen sekä vastuulliseen luomuruokaan keskittyvä Urtekram. Ruokakassien toimituksesta pk-seudulla vastaa Kauppahalli24 ja Turun alueella pian Kupittaan Citymarket. 

Tervetuloa auttamaan ja kokkaamaan: http://www.vennerinkeittiossa.fi/ 

Myös ostamalla suoraan Venner-ruokakassin tai sen osan, saat lisenssin palveluun tietyksi ajaksi. Ja muistathan, että kassin voi myös tilata itselleen, tai apua tarvitsevalle tuttavalleen. :) 

Syödään ja tehdään hyvää! 

- Tuulia Emilia ja koko Vennerin tiimi