Ruoka-aputoimijoita poikkeustilanteessa


Hei! Me Vennerillä haluamme auttaa niin montaa kuin mahdollista tämän poikkeustilanteen aikana. Tällä viikolla lähetämmekin ensimmäiset 1000 ruokakassia apua tarvitseville eri puolelle Suomea yhdessä Jokaiselle lapselle lounas -kampanjassa monen muun toimijan kanssa. Voit lukea lisää kampanjasta sivuiltamme.

Saamme tällä erää valtavasti yhteydenottoja ympäri maan, mutta apumme ei kerrassaan riitä ihan kaikille, mistä olemme tietenkin harmissamme. Siispä pyrimme kokoamaan voimavaramme yhteen muiden tahojen kanssa, sillä haluamme auttaa perheitä ohjaamalla heitä oikean avun pariin tänä haasteellisena aikana.

Vinkkaathan siis meille, jos tiedät mistä perheet voisivat hakea apua juuri sinun kotikaupungissasi? Kaikki vinkit ovat kullanarvoisia.

Venner-ruokakassin voi saada: kumppanijärjestömme kautta, jos sinulla on olemassa oleva asiakkuus Hope ry, MLL, Ensi - ja turvakotien liitto, Martat. Tällä erää ruokakassien saajat ovat löytyneet järjestöjen olemassa olevista asiakkuuksista sillä tarve on suuri, pois lukien Hope ry pk-seutu, joka ottaa lisäksi jatkuvasti uusia asiakkaita vastaan ja tätä kautta perhe voi saada myös Venner-ruokakassin.  Ensimmäisen viikon kassit toimitetaan apua tarvitseville perheille Helsinki, Espoo, Vantaa, Turku, Tampere, Oulu, Jyväskylä - alueilla. 

Lue alta lisää mistä löydät apua. ❤️


HUOM! 
Muistathan seurata eri tahojen kotisivujen päivityksiä – tilanteet, aikataulut ja ohjeistukset saattavat muuttua hyvinkin nopealla aikataululla. Nostamme tähän kirjoitukseen myös uusia mahdollisuuksia niitä löytäessämme.

PÄIVITTYVÄ LISTA ERI KAUPUNKIEN RUOKA-APUTOIMIJOISTA 

Koko Suomea koskeva koostesivu, josta voi hakea toimijoita:

http://ruoka-apu.fi/


Pääkaupunkiseutu

Helsingissä, kaikilla lapsilla on mahdollisuus kouluruokailuun ilmoittautumalla. Tästä on lähetetty Wilma-viesti.

Myös Espoo tarjoaa lounasta tarvitseville etäopiskeleville oppilailleen eväspusseja kotiin haettaviksi maanantaista 20.3 alkaen. Tästä on lähetetty Wilma-viesti.

Pk-seudun Hope ry:lle voi ainakin tällä erää ilmoittautua Venner-kassin saajaksi: https://hopeyhdistys.fi/kaipaan-apua/

Apuna Ry:
https://www.facebook.com/apunary/
https://www.apunary.fi

Helsingin seurankuntayhtymä:

Kasseja on jaossa arkisin ma-pe alkaen klo 13 niin pitkään kuin niitä kunakin päivänä riittää. Tarkista jakopaikat linkistä:
https://www.helsinginseurakunnat.fi/uutiset/seurakuntienruoka-apujatkuuruokakassejajaossaeripuolillahelsinkia

Lisätietoja: vt. diakonian päällikkö Mare Kinanen, p. 050 572 7541, mare.t.kinanen@evl.fi

Espoon seurakuntayhtymä:

Elintarvikejakelu, maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.
https://www.espoonseurakunnat.fi/espoonlahden-seurakunta/apua-ja-tukea

Kauklahden seutu:

Apuna Ry yhdessä Maxin Kalan kanssa:
Maxin Kala aloittaa 25.3.2020 kalakeiton jakamisen noin 200 vähävaraiselle henkilölle Kauklahden alueella. Jos olet vähävarainen tai tiedät lähistöllä asuvan vanhuksen tarvitsevan lämpimän valmiiksi tehdyn keiton, laitan Apuna Ry:lle sähköpostia apuna@gmail.com otsikolla Maxin Kala. Kerro tilanteesi ja kerro myös osoitteesi.

Vantaan seurakunta:

Vantaan seurakunnat toimittaa ruoka-apua riskiryhmäläisille koteihin. Ruokaa jaetaan myös taloudellisista syistä sitä tarvitseville.  Ruoka-apua taloudellisista syistä tarvitsevat voivat ottaa yhteyttä oman alueensa seurakuntaan. Ruokaa tarvitsevat voivat tiedustella kassin toimituspaikkaa ja -aikaa yhteisen ruoka-avun palvelunumeron tai Kirkkovantaalla.fi-sivun chatin kautta. Lue lisää tästä:
https://www.vantaanseurakunnat.fi/uutiset/-/news/69564786/


Vantaa:
Yhteinen pöytä, jonka hävikkiterminaali toimii edelleen normaalisti, ja on valmis toimittamaan kuormia kuten tähänkin asti. Lahjoittajat toimittavat edelleen hävikkiä. Yhteinen pöytä toimittaa hätäapua kotiovelle, jos olet riskiryhmässä tai muutoin haastavassa elämäntilanteessa, et pääse poistumaan kotoasi ja sinulla on taloudellisia vaikeuksia. Maanantaista 23.3. eteenpäin ne vantaalaiset, joilla on ruoasta akuuttia puutetta, voivat soittaa Ruoka-apunumeroon 09 839 50450. Siihen voi soittaa arkipäivisin klo 9-12. Lue lisää:
https://www.yhteinenpoyta.fi/

 
Tampere

Tampereen seurakunnat:

Seurakuntien ruoka-avut, asiakas voi soittaa oman alueensa diakonian vastaanotolle kassin tai ostoluvan saamiseksi. Ruoka-apu toimitetaan kotiin.
https://tampereenseurakunnat.fi/kirkko_tampereella/uutiset_ja_media/uutiset_2020/seurakuntien_ruoka-apu_viedaan_jatkossa_kotiovelle.50695.news

Tampereen osalta SPR Tampereen osaston ruoka-apujakelu  jatkuu ainakin toistaiseksi kahdesti viikossa ruokakassijakeluna: https://www.facebook.com/sprtampere/photos/a.156993091013889/2903428779703626/?type=3&theater

 

Turku

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä:

Tieto ruoka-avusta sekä yhteystiedot löytyvät tästä linkistä:
https://www.turunseurakunnat.fi/tule-mukaan/toimintaa-tauolla?fbclid=IwAR2pWAgdRrnixIH1W0YoT4YbxK01sQfmGt5AScQEULyTboUdke7yB8SVFHg

Turun Vapaaseurankunta:

EU-ruokakasseja mahdollista noutaa kirkolta (Tuureporinkatu 10) maanantaisin ja keskiviikosta perjantaihin 14-17 välisenä aikana viikosta 13 alkaen
https://hopeseurakunta.fi/korona/

Operaatio ruokakassi:

Ruokajaot ovat suurimmaksi osaksi toistaiseksi tauolla, mutta tarkista heidän kotisivunsa: https://operaatioruokakassi.com/auttamistyo/ruoka-apu/ ja heidän ruokajakokalenteri, johon he päivittävät tietoja! Viestintää voit seurata heidän Facebooksivulta: https://www.facebook.com/operaatioruokakassi/


Jyväskylä

Ruoka-apu jokapäiväinen leipä:

Ruoka-apu on suljettu 18.3-13.4.2020 välisen ajan. Tänä aikana ruokakassien jako tapahtuu ajanvarauksella. Voit soittaa Ruoka-avun numeroon 040 848 3125, sopia ajan Facebookissa tai olla yhteydessä Taina Koposeen ja näin varata itsellesi kassin hakuajan.
Lisätietoja tilanteesta: Taina Koponen 040 5150 706
www.facebook.com/LeivantaloRuokapankki
https://www.jklkl.fi/ruoka-apu/

 
Oulu

Punainen Risti, EU:n ruoka-apua: https://rednet.punainenristi.fi/node/34637