Kasviksia, kiitos!


Meitä venneriäisiä yhdistää halu auttaa ja syödä hyvin (mieluiten yhdessä!). Haluamme ennen kaikkea voimauttaa apua tarvitsevia lapsiperheitä ravinteikkaan ja monipuolisen kasvisruuan avulla, mutta Venner-kassimme ei ole vain ruoka-apua, vaan jotain paljon suurempaa.

Tiimimme kokee tärkeäksi tehtäväkseen lisätä ymmärrystä ravitsevien, edullisten ja herkullisten kasvisraaka-aineiden helposta käytöstä. Avullamme voi, toisin sanoen, oppia uusia taitoja, saada onnistumisen tunteita ja samalla syödä paremmin ja kasvispainoitteisemmin. Tekemämme tutkimuksen mukaan 75 prosentissa yhden Vennerkassin saaneista vähävaraisista lapsiperheistä vähintään yksi uusi kasvisresepti jäi perheen vakituiseen, viikottaiseen käyttöön, ja 35% Venner-perheistä kokkaili ruokakassin jälkeen enemmän yhdessä kuin ennen. Jopa 77% kertoi kiinnittävänsä nyt enemmän huomiota arkiruoan terveellisyyteen, ja Venner-kassit ovatkin tuoneet iloa jo yli 3500 perheeseen pääkaupunkiseudulla, Turussa, Lahdessa ja Riihimäki/Hyvinkää-alueella. 

Kasvisruualla on paljon terveyttä edistäviä vaikutuksia ja onkin hyvä muistaa, että kasvisruokavalioita on erilaisia. Pelkästään kasvisten lisääminen ruokavalioon tuo hyödyllisiä terveysvaikutuksia, vaikka ei olisi kokonaan kasvissyöjä - ja tämä on se, mihin me Vennerillä kannustamme! Kenenkään ei tarvitse ryhtyä kokonaan kasvissyöjäksi, mutta kasvisten lisäämisestä ruokavalioon hyötyvät varmasti ihan kaikki. Vennerin kautta pääsee tulotasosta riippumatta tutustumaan ravitseviin resepteihin, ja Venner tekee jopa ateriasuunnittelua puolestasi - sekä Vennerin ruokakassin e-kokkikurssin, että viikon reseptivinkkien muodossa! 

Kasvisruoka on värikästä, terveellistä ja täyttävää ja avaa meille jokaiselle uusia makumaailmoja. Ruuan maistuvuuden salaisuus piilee oikeissa raaka-aineissa ja maustamisessa. Meillä onkin ilo ja kunnia työskennellä upeiden kumppaneiden kanssa, joiden avulla saamme luoda laadukkaan, ravitsevan ja monipuolisen reseptiikan ja ruokakassin. Tänä vuonna ruokakassimme täyttyy kerrassaan mahtavista uutuuksista – monipuolisista raaka-aineista, joihin pääsemme yhdessä tutustumaan!

Kassistamme löytyy nimittäin umami-rikkaita Suomalaisia Champ sieniä, jotka tuovat herkullisen maun lisäksi muun muassa proteiinia, kuituja sekä kivennäis- ja hivenaineita ruoka-annoksiin. Sienien lisäksi kassistamme löytyy luonnon omaa taikaavoimaa sisältäviä Vihreäkeijun yrttejä, esim. lehtipersiljaa, joka sisältää muun muassa rautaa, C-vitamiinia ja karoteenia. Yrteistä saamme eniten ravitsemuksellista hyötyä tuoreena käytettynä. Monilla yrteillä sanotaan myös olevan ruuansulatusta edistäviä vaikutuksia.

 Pehmeän hedelmäisen makuinen Filoksen korkealuokkainen oliiviöljy tulee huolehtimaan terveellisten rasvojen sekä runsaiden polyfenoleiden saannista. Polyfenolit ovat terveydelle tärkeitä yhdisteitä, joita ruokavaliossa on erittäin hyvä olla mukana. Tämän lisäksi kassista tulee löytymään paljon ravintoaineita sisältävää ja moneen käyttöön sopivia Elovenan suomalaisia kaurahiutaleita sekä heidän proteiinipitoista uutuuttaan: Elovena Muru Kaurajauhista. Runsaskuituinen Elovena Muru Kaurajauhis sisältää kauran hyvät ominaisuudet täydennettynä monipuolisilla kasviproteiineilla, ja on etenkin paistettuna todella herkullista. 

Ruokakasseissamme jatkaa mukana myös tärkeä kumppanimme Sana Sol, jonka ansioista voimme lisätä jokaiseen ruokakassiin hyvinvointia takaavan D-vitamiinin. 

Odotamme innolla, että pääsemme yhdessä kokkailemaan ja maistelemaan uutusreseptejä. Tervetuloa mukaan kanssamme syömään ja tekemään hyvää! 

 ➡️ VENNERIN KEITTIÖÖN ⬅️