Ihana bataattikeitto paahdetuilla kikherneillä


 

Tervetuloa viihtymään Vennerin blogin pariin! Vennerin ensimmäiset viisi kuukautta ovat olleet palkitsevia, täynnä ihania palautteita, auttajia, yhteisöllisyyttä ja empatiaa. Onnistuneen joulun jälkeen vedimme hetken henkeä, ja nyt työstämmekin teille auttajille ja koko Venner-yhteisölle jotain ihan uutta: upeaa kokonaisuutta, joka näkee päivänvalon kun pääsemme hieman pidemmälle kevääseen. En melkein malta odottaa!

Mutta sitä ennen, tervetuloa blogimme pariin. ❤️ Täällä pääsevät ääneen sekä Vennerin viestintätiimin inspiroivat ihmiset, että me Vennerin pyörittäjät. Venneritkin, yhteistyökumppanit ja eri alojen ammattilaiset.

Halusimme kuitenkin aloittaa ruokainspiraatiolla - kuinkas muutenkaan! Se, että luet nyt Vennerin blogia voi hyvin kertoa siitä että olet kiinnostunut resepteistä ja hyvästä ruuasta, sillä niihinhän Vennerin koko toiminta-ajatus perustuu. Ja me haluamme myös inspiroida sinua - herkullisen, helpon ja edullisen kasvisruuan maailmassa.

Hyvää ruokahalua siis - ja tervetuloa lämmittävän pehmeän bataattikeiton pariin, joka saa rapeutta ja täyttävyyttä paahdetuista kikhenrneistä - on ihanaa!  Toivottavasti ihastut reseptiin!

Tuulia

Ihana bataattikeitto paahdetuilla kikherneillä

neljälle

1 sipuli
2 kynttä valkosipulia
n. 600 g bataattia
1 kpl (n. 200 g) palsternakkaa
suolaa
mustapippuria
1 luomu kasvisliemikuutio
oliiviöljyä paistamiseen
n. 2 cm:n pala inkivääriä
2dl kookos–tai kauramaitoa

muita sopivia mausteita: kurkuma, paahdettu paprika

Paahdetut kikherneet:
1 prk (n. 300 g) käyttövalmiita kikherneitä
½ -1 tl juustokuminaa
suolaa maun mukaan
oliiviöljyä paistamiseen 

OHJEET:
1. Aseta uuni lämpeämään 200 asteeseen.

2. Kuori ja pilko sipulit, valkosipuli ja juurekset. Aseta palaset kattilan pohjalle, ja lisää mukaan n. ruokalusikallinen öljyä. Lisää myös mausteet. Paista hetken verran. Kaada kattilaan vettä, kunnes raaka-aineet ovat lähes peittyneet. Lisää mukaan myös kasvisliemikuutio ja anna kiehua n. 10 minuutin ajan tai kunnes raaka-aineet ovat pehmenneet.

3. Valmista sillä välin kikherneet. Huuhtele kikherneet huolella ja levitä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Kuivaa kikherneet mahdollisimman hyvin (näin saat niistä rapeita!). Sekoita mukaan öljyä, suolaa ja juustokuminaa. Anna paahtua n. 15 minuutin ajan.

4. Kun kasvikset kattilassa ovat pehmentyneet, kaada osa keitinvedestä toiseen kulhoon  jotta keitosta ei tule liian juoksevaa). Kuori inkivääri ja lisää se mukaan keittoon. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää mukaan kookosmaito/kaurakerma, ja jos koostumus sitä vaatii, hieman kulhoon kaatamaasi keitinvettä. Tämän jälkeen voit kaataa loput keitinvedestä pois. Tarkista keiton maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

5. Ota kikherneet uunista, tarjoile lämmittävä keitto rapean lisukkeen kanssa ja nauti!