Helpot kasvispihvit hetkessä


 

Ihanaa uutta viikkoa kaikille, ja tervetuloa Vennerin keittiöön! 

Hieman häpeissäni palaan nyt vasta tänne blogin puolelle näiden helppojen kasvispihvien reseptin kera, sillä julkaisin näistä Vennerin IG-tilillä kuvan jo viikko sitten, ja lupailin reseptiä pian.

No, voimme olla kaikki yhtä mieltä siitä että reseptin julkaisussa hieman kesti, mutta toivon että se on mielestäsi odottamisen arvoinen! Viime viikolla on Vennerin osalta taas ollut kiirettä - osallistuimme torstaina Sitran Vaikuttavuuskiihdyttämöön, ja oli ihan superhienoa päästä keskustelemaan Venneristä vaikuttavuuden asiantuntijoiden kanssa, sekä pysähtyä itsekin taas palvelumme kysymysten ääreen. On ollut äärettömän hienoa palautteiden kautta huomata miten moneen asiaan Venner autettavissa perheissä vaikuttaakaan, ja toivon että jatkossa osaamme yhä paremmin sekä mitata että viestiä niitä teille auttajille - ja myös itsellemme!

On selvää, että Vennerin vaikutus perheiden hyvinvoinnin kohentumisen kautta yhteiskuntaan on suuri, ja että palvelullamme - teidän avullanne - on suuria, suuria mahdollisuuksia luoda hyvää yhteiskuntaamme. Ja alentaa niitä kustannuksiakin, toki. Päivä Sitralla oli inspiroiva, ja ehdottomasti uusia ajatuksia avaava. 

Olemme muuten saaneet myös kyselyjä voiko Vennerin ruokakassin tilata itselleen, lahjaksi tai tuttavalle, kenen tietää olevan avun tarpeessa. Kyllä vain voi! Verkkokaupastamme löytyy tuote "Venner-ruokakassi itselle tilattuna", ja ostoksen jälkeen saat sähköpostiisi tilausohjeet koodin kera. Tämän koodin voit välittää ohjeineen kenelle vaan, tai jopa tehdä tilauksen heidän puolestaan - jos vain tiedät, milloin he olisivat kotona tilausta vastaanottamassa! :) 

Mutta, palataanpa nyt takaisin kasvispihvien kimppuun. Helppoja, maukkaita arkiruokia tarvitsemme keittiöihimme me kaikki, eikö vain! Tässä Vennerin keittiö auttaa mielellään. Parasta näissä kasvispihveissä on sekä helppous (about 10 minuuttia valmistukseen ja 30 min passiivista valmistumisaikaa uunissa!) että monipuolisuus: voit tehdä kasvispihvit oikeastaan ihan mistä juureksista tahansa: porkkanoista, lantusta, bataatista, palsternakasta.. Mistä vain! Nahistuneita kasviksia kaapissa? Kaikki sekaisin vaan kasvispihvien taikinaan! :) 
Pihvien maku on mieto, herkullinen ja ihan varmasti kaikille sopiva. Nyt tarjoilin pihvit sitruunaisen jogurttikastikkeen kanssa (toimii oikein hyvin myös vegaaniseen jogurttiin tai paksumpaan kookosmaitoon tehtynä), sekä lehtikaalin kanssa, mutta pihvit sopivat toki minkä tahansa lisukkeen kanssa tarjoiltuna. 

Toivottavasti tykkäät, ja tervetuloa Vennerin keittiöön! 
Tuulia 

Ps. Jos testaat Vennerin jotain reseptiä ja jaat kuvan somessa, käytäthän #vennerinkeittiössä - tagia. Niin mekin pääsemme ihastelemaan kuvaasi. :) 


HELPOT KASVISPIHVIT (blenderissä)
neljälle
600 g valitsemiasi juureksia (tässä 200g lanttua, 200g bataattia, 200g palsternakkaa)
1 pieni sipuli
1 kynsi valkosipulia
1 tl suolaa
1 tl thai-mausteseosta
0,5 tl chili flakes
3 kananmunaa
2 rkl jauhoja
2 rkl öljyä
1. Laita uuni lämpiämään kohti 225 astetta. 
2. Kuori juurekset, sekä sipulit. Paloittele ne paloiksi, ja laita blenderiin / monitoimikoneeseen. Tee raastetta muistuttavaa hakkelusta. (Huom. voit tehdä tämän myös käsin raastamaalla juurekset, tällöin valmistusaika on hieman pidempi.)
3. Sekoita mukaan käsin kananmunat, jauhot sekä mausteet. 
4. Tee taikinasta leivinpaperoidulle uuninpellille pieniä pihvejä, ja paista n. 20-25 minuutin ajan, kunnes pihvit ovat kypsyneet. 
Kastike: 
n. 1 dl maustamatonta jogurttia tai kermaista kookosmaitoa (myös esim. kaurajogurtti käy) 
n. 2 rkl sitruunan mehua
suolaa, mustapippuria 
1. Sekoita ainekset keskenään ja tarjoile kasvispihvien kanssa.